U bent nu op de pagina:
» Organisten (G t/m P)

Home

Aula Begraafplaats
Bethelkerk
De Fontein
Eben Haëzerkerk
Elimkerk
Emmaüskerk
Gr. v. Prinstererlyceum
Grote Kerk -
- hoofdorgel

- koororgel
Heilige Geestkerk
Heilige Lucaskerk
Hersteld Vrije Ger. Gem.
Ichthuskerk
Immanuëlkerk
Kerkcentrum Holy -
- hoofdorgel

- koororgel
Kuiperstraatkerk
Landstraatkerk
Liefde en Vrede
Maranathakerk
Nieuwe Kerk
(Eerste) Oosterkerk
(Nieuwe) Oosterkerk
Pniëlkerk
Rehoboth
Rehobothkerk -
- hoofdorgel

- koororgel
Remonstrantse Kerk -
- hoofdorgel

- kabinetorgel
Sionkerk -
- hoofdorgel

- halorgel
Sint J. de Dooperkerk
Sint Willibrorduskerk
Vredeskerk

Het Oranje-Carillon
Huispijporgels
Vlaardingse organisten

Audio / Video
CD 'Orgels in VLD'
Orgelbouwkundige
Orgelestafette

Contact
Updates
Wie, wat, waar?
Links

G t/m P

 

Henk Govaart (1944-1988)

          
Henk Govaart (1970 en omstreeks 1985)

Henk Govaart werd op 4 maart 1944 in Schiedam geboren. Zijn eerste pianolessen kreeg hij op zeven-jarige leeftijd. Al snel bleek dat hij zoveel talent had dat hij in 1960 werd toegelaten aan het Rotterdams Conservatorium. Tevens werd hij in datzelfde jaar dirigent van het pas opgerichte mannenkoor van de St. Jan de Doperkerk in Schiedam. Later werd hij onder andere organist van de Onze Lieve Vrouwe Visitatiekerk in Schiedam en Heilige Geestkerk in Vlaardingen. Als docent was hij onder andere verbonden aan de muziekschool van de Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam en aan het Rotterdams Conservatorium. Daarnaast was hij dirigent van een aantal koren en schreef hij diverse missen en andere composities. Henk Govaart overleed op 19 oktober 1988.

Terug naar overzicht

Gijs de Graaf (1908-1990)

          
Gijs de Graaf (Grote Kerk Vlaardingen omstreeks 1938 en 1973)

Gijs de Graaf werd op 2 maart 1908 geboren in Rotterdam-Delfshaven. Orgellessen kreeg hij van Cor de Graaf, organist van de ’s-Gravendijkwalkerk te Rotterdam (hier was hij al snel de vaste invaller van zijn neef), en van Adriaan Engels, organist van de Grote Kerk in Den Haag.
Op 1 maart 1933 werd hij, na een vergelijkend examen te hebben afgelegd bij Jan Zwart, organist van de Grote Kerk in Vlaardingen. Deze functie heeft hij heeft vervuld tot 1974.
Daarnaast was hij orgel- en pianoleraar, vaste organist van de twee begraafplaatsen in Vlaardingen en dirigent van diverse koren, onder meer in Maasland, Pijnacker, Rotterdam, Vlaardingen en Zuidland. Gijs de Graaf overleed op 30 april 1990.

Terug naar overzicht

Maarten Groeneveld (1867-1932)

         
Maarten Groeneveld (Grote kerk Vlaardingen)

Maarten Groeneveld werd geboren op 29 januari 1867. Orgellessen kreeg hij o.a. van Bram Bruining van den Bergh, in die tijd organist van de Grote Kerk in Vlaardingen. Het organistschap van de Grote Kerk werd - na het overlijden van de heer Bruining van den Bergh in augustus 1883 - voorlopig door de toen 16 jarige Maarten Groeneveld waargenomen. Op 1 januari 1884 volgde zijn definitieve aanstelling als organist van de Grote Kerk alhier. Deze functie heeft hij heeft vervuld tot aan zijn overlijden in 1932. In 1989 behaalde hij bij de Nederlandsche Toonkunstenaarsvereeniging in Den Haag het diploma Muziek-onderwijzer (afdeling orgel). Ter gelegenheid van het behalen van dit diploma publiceerde hij een boekje met de titel "De ontwikkeling van het orgelspel vanaf de 14e eeuw tot op heden in algemeen overzicht ". Het 21 bladzijden tellende boekje bestaat voornamelijk uit een reeks korte biografieën van allerlei orgelcomponisten en organisten. Maarten Groeneveld overleed op 11 november 1932.

Terug naar overzicht

Wim Hazeu

         
Wim Hazeu (Bethelkerk Vlaardingen 1989 en St. Laurenskerk Rotterdam 2006)

Wim Hazeu [1971) ontving zijn eerste orgellessen van Peter Verhoeks, Wim van der Panne en Herman van Vliet. In 1991 werd hij met succes toegelaten aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Onder leiding van de docenten Johann Th. Lemckert en Marijke van Klaveren behaalde hij daar de einddiploma’s Docerend Musicus (1996), Uitvoerend Musicus (1998) en het Orgel- en Praktijkdiploma Kerkmuziek (1997). Hij was eerste prijswinnaar op het Nationaal Orgelconcours te Leiden (1995) en het Govert van Wijnconcours te Maassluis (1996). Als concertorganist trad hij vele malen op in binnen- en buitenland (o.a. Schotland, Zwitserland en Oekraïne). Van 1987 tot 1997 was hij organist van de Bethelkerk te Vlaardingen, en sinds 1997 is hij organist/dirigent van de St. Agneskerk te Den Haag. Daarnaast is hij als muziekdocent verbonden aan scholen in Den Haag, Rijswijk en Voorburg.

Terug naar overzicht

Piet George Klootwijk

      
Piet George Klootwijk (Aan het harmonium thuis 1960 en Immanuëlkerk Maassluis)

Piet George Klootwijk werd op 20 mei 1944 te Vlaardingen geboren. Hij ontving zijn eerste orgellessen van Jaap Boer op het orgel van de Landstraatkerk in Vlaardingen. Later werden nog orgellessen gevolgd bij Ger van Eersel en bij Koos Bons, organist van de Immanuëlkerk te Maassluis. Bij de laatste waren de lessen hoofdzakelijk gebaseerd op Kerkelijk Orgelspel en improvisatie. Tevens volgde hij enkele cursussen koordirectie o.a. bij de Kurt Thomas Stichting.
Vanaf zijn 15e jaar verving hij regelmatig Vlaardingse organisten bij rouw- en trouwdiensten en speelde hij zondagse diensten in de kerken van Rotterdam, Rijsoord, Hoogvliet en Vlaardingen.
In 1965 kreeg hij zijn vaste aanstelling als organist van de Gereformeerde Kerk van Vlaardingen en werd hij benoemd tot organist van de Emmaüskerk. In 1968 werd hij organist van de Pniëlkerk en per 1 april 1970 werd hij benoemd tot organist van het Kerkcentrum Holy.
Van november 1977 tot april 2018 was hij als cantor verbonden aan de Holy-Cantorij. Hij was de vaste begeleider van het koor “Progeza” vanaf 1968 tot de opheffing van het koor in 2016.
Vanwege het 25-jarig jubileum van de Holy-Cantorij ontving hij in 2002 een Koninklijke onderscheiding. Sinds 2006 is hij is tevens organist van de Immanuëlkerk te Maassluis.

Terug naar overzicht

Arjo de Koning

              
Arjo de Koning (Grote Kerk Vlaardingen 1961 en bij de RDA omstreeks 2003)

Arjo de Koning werd op 18 september 1945 in Vlaardingen geboren. Op heel jonge leeftijd kreeg hij pianolessen van zijn oudere broer Jan. Zijn eerste orgelles kreeg hij op veertienjarige leeftijd (hij begeleidde toen ook al ritmische gymnastieklessen). In 1963 kreeg hij een aanstelling als organist in de St. Willibrorduskerk in Vlaardingen en in Schiedam was hij geruime tijd organist in de Opstandingskerk. In Utrecht haalde hij het kerkorgeldiploma en in Amsterdam een lerarenakte voor muzikale vorming bij het voortgezet onderwijs. Tevens studeerde hij ook lichte muziek (arrangeren) aan het Rotterdams Conservatorium bij Frans Elzen. Als pianist begeleidde hij veelvuldig diverse bekende artiesten uit het lichte genre. Daarnaast was hij dirigent van een aantal koren zoals de 'J.C.-singers', (Ichtuskerk), 'Ad Dei Gloriam' (Willibrorduskerk) en Schie’s gemengd koor. Tevens was hij muziekleraar bij het voortgezet onderwijs en had hij een eigen muziekschool. In 1984 trad hij als pianist in dienst bij de SKVR en in 1986 bij de Hogeschool voor de Kunsten 'Codarts' (Rotterdamse Dansacademie). Tot op heden begeleidt hij regelmatig uitvaartdiensten in de aula van de Algemene Begraafplaats van Vlaardingen en “De Beukenhof” te Schiedam. Sinds 1 oktober 2004 is hij bij de SKVR met vervroegd pensioen.

Terug naar overzicht

Guus Korpershoek

         
Guus Korpershoek (Emmaüskerk Vlaardingen 2005 en Bethelkerk Vlaardingen 2022)

Guus Korpershoek werd op 30 april 1940 in Vlaardingen geboren. Zijn eerste orgellessen kreeg hij onder andere van W. Polderman in Vlaardingen. Daarna studeerde hij orgel bij Dirk Jansz. Zwart (Rotterdam), Koos Bons (Maassluis) en Jan J. van den Berg (Delft). Tevens studeerde hij piano bij Jos Vranken. In Utrecht behaalde hij het diploma Kerkelijk orgelspel en met succes nam hij deel aan diverse orgelconcoursen.
Vanaf 1958 tot de sluiting van het kerkgebouw in oktober 2008 was hij organist van de Emmaüskerk in Vlaardingen. Vanaf 1982 tot 2008 was hij tevens als cantor verbonden aan de Emmaüs-cantorij.
Daarnaast heeft hij verschillende concerten gegeven en begeleidde hij diverse koren.
Na de herstructurering van de Protestantse Kerk in Vlaardingen was hij tot 2022 organist in de Bethelkerk alhier
Op 10 juli 2022 nam hij afscheid als organist.

Terug naar overzicht

Herman Lammers

            
Herman Lammers (Dorpskerk Mijnsheerenland 2005 en Rehobothkerk Vlaardingen 2007)

Herman Lammers werd op 21 april 1938 in Pijnacker geboren. Zijn eerste orgellessen kreeg hij van zijn vader. Vanaf 1948 kreeg hij ongeveer twee jaar harmoniumles bij Dirk Janszn. Zwart in Delft. Na een periode van zelfstudie volgde in 1956 een zaterdagmiddag- en -avondopleiding aan het Rotterdams Conservatorium (hoofdleraar Piet van den Kerkhoff). Hier behaalde hij in 1960 het diploma voor de onderwijsakte-A. Na een onderbreking van twee jaar militaire dienst ging hij verder met zijn orgelstudie en behaalde vervolgens in 1966 het einddiploma orgel, in 1968 het diploma voor de onderwijsakte-B (bij George Stam) en in 1969 parallel hoofdvak piano (bij Willy Fens). Hierna volgde nog een hele reeks cursussen en zomeracademies, zoals in Haarlem onder leiding van diverse docenten, in Praag onder leiding van J. Rheinberger, en een cursus Spaanse orgelmuziek te Salamanca onder leiding van G. Bovet. Tevens volgde hij nog enige tijd improvisatielessen, onder andere bij Nico van den Hooven en Cor Kee.
Organist was hij achtereenvolgens in Rotterdam-Schiebroek (Meidoornsingel), Rotterdam-Zuid (Evangelisch-Lutherse 'Vaste Burchtkerk'), Vlaardingen (Rehobothkerk) en Rotterdam-Zuidwijk (Credokerk). In 1970 werd hij benoemd tot vaste organist van de Dorpskerk in Mijnsheerenland, deze functie heeft hij heeft vervuld tot 2008. Daarnaast publiceerde hij onder andere een twintigtal artikelen over improvisatie en een fantasie-boekje voor piano (spelletjes zonder noten lezen). Inmiddels is hij gepensioneerd, maar in het dagelijks leven was hij docent orgel en piano aan de muziekschool in Rotterdam en de Hoeksche Waard.

Terug naar overzicht

Jacques van Leeuwen (1927-2005)

Jacques van Leeuwen
(Pniëlkerk Vlaardingen 1990)

Jacques van Leeuwen werd op 27 februari 1927 in Vlaardingen geboren. Zijn eerste orgellessen kreeg hij van 1940 tot 1943 van de heer Van der Heul, in die tijd organist van de Remonstrantse Kerk in Vlaardingen.
In dit kerkgebouw speelde Van Leeuwen ook zijn eerste kerkdienst. Vanaf 1942 begeleidde hij elke zondag de jeugdkerk in gebouw Rehoboth in Vlaardingen. Daarna kreeg hij orgelles van 1946 tot 1953 van Gijs de Graaf (Vlaardingen) en enkele jaren later nog enige tijd van Koos Bons (Maassluis). Regelmatig begeleidde hij diensten in diverse kerken van Vlaardingen, de Mathenesserkerk in Rotterdam en later ook enige maanden in de Grote Kerk van Pijnacker. Zijn kennismaking met diverse Gereformeerde kerken kwam voort uit het feit dat hij werd gevraagd om in de middagdiensten te assisteren bij het instuderen van de Hasperpsalmen.
In december 1957 werd hij (met Ger van Eersel) benoemd als organist van de toen nieuwgebouwde Pniëlkerk in Vlaardingen, een functie die hij heeft vervuld tot de sluiting van het kerkgebouw op 28 juni 1998. Daarna heeft hij nog regelmatig de diensten begeleid in de Rehobothkerk in Vlaardingen. Daarnaast kreeg hij in de jaren vijftig nog geruime tijd pianoles van Hein de Ligt in Vlaardingen en schreef hij voor de cantorij van de Pniëlkerk regelmatig korte liturgische muziek voor de zondagse erediensten. Meerdere malen begeleidde hij ook zijn vrouw als sopraan, zowel op orgel als piano. In januari 2003 nam hij afscheid als organist. Tevens was hij was lid van de Orde van Orange-Nassau.
Jacques van Leeuwen overleed op 19 december 2005.

Terug naar overzicht

Ben van der Linden


Ben van der Linden (2005)

Ben is een pianist-met-organistenhart, hetgeen duidelijk blijkt uit de opzet van zijn uitgebreide electronische instrumentarium, zoals hij dat al jaren inzet bij tal van theaterproducties. Geboren op 13 juli 1947 te Vlaardingen, kreeg hij zijn eerste pianolessen van Arnold Vranken.
Als vervanger van zijn broer Henk speelde hij regelmatig diensten in de St. Willibrorduskerk en van 1968 tot 1973 was hij vaste organist van de St. Joannes de Dooperkerk in Vlaardingen. Koos uiteindelijk voor de piano, kreeg les van Louis van Dijk en studeerde af bij Jaap Callenbach aan het Rotterdams Conservatorium. Daarna speelde hij twee en een half jaar in het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder leiding van Edo de Waart, en in diezelfde Doelen speelde hij solo Nederlandse premières van nieuw ontdekte Ravel-werken. Vervolgens kwam hij via Liselore Gerritsen definitief in het theater terecht. Daar werkte hij samen met o.a. Fons Jansen, Henk van Ulsen, Thijs van Leer, Christiaan Bor, Ramses Shaffy en Paul van Vliet bij wie hij vanaf 1983 muzikaal leider was. Voor uiteenlopende theatervoorstellingen componeerde hij honderden liederen. Ontmoet Audrey Hepburn en begeleidt haar bij het Unicef Gala, in een door hem gecomponeerd lied. Rode draad door al die jaren heen is de samenwerking met de Vlaamse chansonnière Della Bosiers, zijn wederhelft, met wie hij diverse CD’s maakte. Hij componeerde op verzoek van Huub Oosterhuis enkele liederen voor diens nieuwe bundel. Ben is lid van de Vaste Commissie Plagiaat van BUMA en organiseert de laatste jaren vooral culturele projecten, waaronder de 'Vlaardingse Orgelestafette', de 'Marcussendag', de CD 'Orgels in Vlaardingen', de 'Laatste Ronde' (afscheid van het Vlaardingse complex 'De Vijsluizen') en de 'Vlaardingse-Beiaardweken.

Terug naar overzicht

Henk van der Linden (1941-2022)

             
Henk van der Linden (St. Willibrorduskerk Vlaardingen 1964 en Kruisland 2005)

Henk van der Linden werd op 16 mei 1941 in Vlaardingen geboren. Orgellessen kreeg hij van Nol Vranken in Vlaardingen en van Jac. van Bommel in Oosterhout. In Vlaardingen was hij eerst organist van de Sint-Willibrorduskerk (1962 tot half 1965) en daarna van de Sint-Joannes de Dooperkerk (1967-1969). Later verhuisde hij naar Rooosendaal en werd in 1979 organist van de Sint-Georgiusparochie in Kruisland. (In dit kerkgebouw werd rond 1975 het orgel uit de voormalige St.-Willibrorduskerk in Vlaardingen geplaatst.) Daarnaast was hij in de periode 1967 tot 1973 vaste begeleider en dirigent van diverse koren.
Henk van der Linden overleed op 23 mei 2022.

Terug naar overzicht

Ralf Nagelkerke

           
Ralf Nagelkerke (J.d.Dooperkerk Vlaardingen 1992 en Martinikerk Doesburg 2015)

Ralf Nagelkerke werd op 30 september 1975 in Vlaardingen geboren. Hij ontving zijn eerste orgellessen van Wytze Roskam en André Verwoerd. Van 2004 tot 2011 studeerde hij orgel, improvisatie en cantoraat bij Tjeerd van der Ploeg te Schagen. De theoretische vakken volgde hij aan de Schumann Akademie in Utrecht.
Zijn organistenloopbaan begon hij in februari 1992 als vaste vervanger van Jos van Elderen aan het Smits-orgel in de Joannes de Dooperkerk alhier. Aan deze kerk bleef hij tot 2000 verbonden als tweede organist. In oktober 1992 werd hij benoemd tot vaste organist van de toenmalige hervormde wijkgemeente Koningshof te Maassluis. Vanaf 1996 was hij in voornoemde plaatst ook één van de vaste vervangers van Jaap Kroonenburg in de Groote Kerk. Daarna volgden organistenposten in Amsterdam (Nassaukerk), Warmenhuizen (Oude Ursulakerk) en Mijdrecht (Janskerk, tevens als cantor). Sinds januari 2015 is hij als organist werkzaam in de Protestantse Gemeente van Anna Paulowna en als vaste begeleider van de cantorij van de Oude Ursulakerk in Warmenhuizen. Hij is tevens actief als begeleider van ensembles en solisten en als concertgever. Ralf Nagelkerke is gehuwd met predikante Laura Nagelkerke en in 2011 werd hun gezin verrijkt met hun in Zuid-Afrika geboren zoon Leon.

Terug naar overzicht

Rinus van Noort

           
Rinus van Noort (Grote Kerk Vlaardingen en Opstandingskerk Schiedam)


Het kerkkoor van de Grote Kerk met dirigent Gijs de Graaf in de Nieuwe Kerk te Vlaardingen

Rinus van Noort werd op 29 november 1932 in Vlaardingen geboren. In zijn geboorteplaats kreeg hij orgellessen van Gijs de Graaf. Hij volgde ook lessen in de Oude Kerk in Amsterdam en behaalde daar een diploma kerkmuziek (orgelles van Han Hoogewoud, koordirectie van Willem Vogel en liturgie van ds. Van Beusekom).
Hij was vaste organist van de Bethel- en Ichtuskerk in Vlaardingen, maar ook in diverse andere kerken in Vlaardingen, Rotterdam (Mathenesserkerk) Schiedam (Opstandingskerk) en Maassluis (De Ark) speelde hij regelmatig diensten. Met Gijs de Graaf – in die tijd organist van de Grote Kerk in Vlaardingen - had hij een bijzondere goede vriendschapsband en op muzikaal gebied voelde ze elkaar precies aan. Jarenlang was hij ook de vaste begeleider van zijn koren en was hij plaatsvervangend organist van hem in de Grote Kerk alhier.
Daarnaast was hij ook nog een poosje dirigent van een zangkoor in Schiedam maar dit kon hij op een gegeven moment met zijn dagelijkse werk niet goed meer combineren. Ook heeft hij vele zangdiensten begeleid van ‘Kom, zing met ons en doe als wij’, een zangdienst die inmiddels al jarenlang iedere zaterdagmorgen wordt gehouden in de Grote Kerk in Vlaardingen.

Terug naar overzicht

Mary Peters

           
Mary Peters (Hervormde kerk Den Hoorn 2001 en Dorpskerk Bodegraven 2006)

Mary Peters werd op 1 juni 1957 in Vlaardingen geboren. Zijn eerste orgellessen kreeg hij op 12-jarige leeftijd van Jaap Boer in de Pniëlkerk. Later werden er orgellessen gevolgd bij Rien van Toor in de Rehobothkerk.
In 1973 kreeg hij een aanstelling als organist in Vlaardingen, eerst in de Nederlands-hervormde gemeente Holy-Noord (op het elektronische Johannusorgel in “De Deel”) en later in Kerkcentrum Holy.
Daarna was hij vervolgens 18 jaar organist in de Hervormde gemeente Charlois in Rotterdam. (In de volksmond “Het Witte Kerkje” genoemd.) Vanaf 2003 tot de sluiting van het kerkgebouw in oktober 2007 was hij organist van de Vredeskerk in Vlaardingen. Daarnaast begeleidt hij ook regelmatig diensten voor de Indische Kerk in Nederland in Dordrecht en Schiedam.

Klik hier om meer foto's te bekijken van Mary Peters

Terug naar overzicht

Willem Polderman (1913-2001)


Wim Polderman
(Nw. Oosterkerk Vlaardingen)

Willem (Wim) Polderman werd op 28 november 1913 in Vlaardingen geboren. Zijn eerste orgellessen kreeg hij van mevrouw Katharina Verhoef-Torn en de heer J.C. van Leeuwen in Vlaardingen. Later studeerde hij bij de bekende organist J.H. Besselaar, in die tijd organist van de Sint-Laurenskerk in Rotterdam.
In 1935 werd hij organist van de Oosterkerk in Vlaardingen. (Hij was nauw betrokken geweest bij de bouw van het Standaart-orgel in dit kerkgebouw.) Hij gaf veel concerten en was bekend om zijn improvisatietalent.
Daarnaast was hij vele jaren dirigent van het evangelisatiekoor ‘Immanuël’. Hij heeft vele jonge organisten de beginselenvan het kerkelijk orgelspel bijgebracht.
Ruim vijftig jaar was hij organist van de Oosterkerk en werd onderscheiden met de eremedaille verbonden aan de orde van Oranje-Nassau in goud.
Wim Polderman overleed in Vlaardingen op 7 januari 2001.

Terug naar overzicht

Joop Poot

           
Joop Poot (Ger. Gem. Vlaardingen omstreeks 1974 en Ger.Gem. Gouda 2016)

Joop Poot werd op 28 april 1956 in Vlaardingen geboren. Op 7-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste orgellessen van mevrouw Brouwer in Vlaardingen. Later werden de orgellessen gevolgd bij Gijs de Graaf (Vlaardingen), en bij Jan J. van den Berg (Nieuwe Kerk in Delft), Van de laatstgenoemde organist ontving hij enige jaren onderricht in literatuurspel (interpretatie en voordracht), koraalspel en harmonieleer. Vele jaren maakte hij deel uit van het bestuur van de afdeling-West van de Vereniging van Organisten van de Gereformeerde Gemeente, aanvankelijk enige maanden als algemeen adjunct, daarna als secretaris.
Sinds 1 januari 1988 is hij organist van de Sionkerk in Vlaardingen. Tevens is hij van deze gemeente sinds 1991 penningmeester van de orgelcommissie (vanaf november 2005 ook contactpersoon) en van 1993-2005 was hij de vaste begeleider van het gemengde koor 'Euphonia'
Daarnaast verzorgde hij ook de samenstelling van een aantal muziekbundels met koraalbewerkingen, geschreven door Jan J. van den Berg en Adriaan C. Schuurman, die vervolgens werden uitgegeven door de orgelcommissie van de Sionkerk en Boeijenga’s Boek- en Muziekhandel B.V. in Veenhuizen. In februari 2013 behaalde hij het Getuigschrift Kerkelijk Orgelspel diploma-A en in maart 2014 het Getuigschrift Kerkelijk Orgelspel diploma-B van de Vereniging van Organisten der Gereformeerde Gemeente (VOGG). In de loop van de tijd heeft hij ook enkele psalmbewerkingen gecomponeerd waarvan een partita over Psalm 133 werd gepubliceerd als bijlage bij het blad Kerk en Muziek van de VOGG en een 2 tal psalmbewerkingen (Psalm 71 en 80) werden gepubliceerd als muziekbijlage bij het blad de Orgelvriend.

Klik hier om meer foto's te bekijken van Joop Poot

Terug naar overzicht