Lo Baauw werd op 10 juni 1962 in Vlaardingen geboren. Op jonge leeftijd kreeg hij zijn eerste orgellessen van Kees van Eersel. (In eerste instantie thuis en vanaf 12-jarige leeftijd in de Oude Kerk van Rotterdam-Delfshaven.) Later werden de orgellessen gevolgd bij Geert Bierling (Oude Kerk van Rotterdam-Delfshaven) en André Verwoerd (Grote Kerk Schiedam). Tevens volgde hij een improvisatiecursus bij Johan Th. Lemckert (Rotterdam).
Vanaf jeugdige leeftijd tot oktober 2014 was hij organist van de Nederlands Gereformeerde Kerk in Vlaardingen. (Deze gemeente hield haar diensten oorspronkelijk in de Remonstrantse Kerk en sinds april 2011 in "De Windwijzer". De gemeente werd per 15 oktober 2014 opgeheven.) Daarnaast nam hij nog met succes deel aan orgelconcoursen in Elburg en Meppel.
Kees van den Berg (Harmonium thuis 1952 en Nieuwe Oosterkerk Vlaardingen 2005)
Kees van den Berg werd op 29 november 1937 in Vlaardingen geboren. Zijn eerste orgellessen kreeg hij op het harmonium bij mevrouw Brouwer in Vlaardingen. Later wilde hij kerkorgellessen gaan volgen en kreeg hij les van Jet Dubbeldam (Deutsche Evangelische Kirche in Rotterdam). In de jaren zeventig kreeg hij vervolgens enkele jaren les van Koos Bons (Immanuëlkerk te Maassluis) en sinds de laatste jaren heeft hij les van Petra Veenswijk (Maria Jessekerk te Delft).
Vanaf 1 januari 1988 tot de sluiting van het kerkgebouw op 19 april 2009 was hij organist van de (Nieuwe) Oosterkerk in Vlaardingen.
Sinds de herstructurering van de Protestantse Kerk in Vlaardingen is hij organist in de Bethelkerk.
Daarnaast begeleidt hij ook diensten (voornamelijk de avonddiensten) in de Hervormde Kerk te Maasdijk en af en toe begeleidt hij bij de avondsluitingen in de Wetering en het Zonnehuis in Vlaardingen.
Het symfonische orgel heeft zijn hart gestolen en daarom brengt hij regelmatig, zowel privé als via orgelreizen, een bezoek aan Londen en Parijs. Als liefhebberijen heeft hij het luisteren naar diverse soorten muziek en het maken van foto’s van kerkgebouwen en orgels.
Geert Bierling werd in 1956 geboren te Rotterdam en werd al op zeer jonge leeftijd geboeid door de orgelmuziek tijdens de kerkdiensten. Op 12-jarige leeftijd verhuisde hij met zijn ouders naar Vlaardingen. Daar bespeelde hij vanaf zijn vijftiende jaar het elektronisch orgel tijdens de kerkdiensten van de Nederlands Gereformeerden, die aanvankelijk kerkten in het zaaltje Muzanda. Later verhuisden de Nederlands Gereformeerden voor de zondagse erediensten naar het kerkgebouw van de Remonstranten aan de Hoflaan. Het daar aanwezige (helaas omgebouwde) Standaart-orgel was een hele verbetering. Artistiek een echte stap vooruit was het Bätz/Witte-orgel in de Maranathakerk. Daar studeerde hij regelmatig toen hij zich voorbereidde op zijn conservatorium-toelatingsexamen. Interesse voor de klank van historische orgels werd gewekt door het imposante Van Peteghem-orgel in de Grote Kerk. Op dit instrument gaf hij zijn allereerste officiële concert. Hij studeerde de hoofdvakken orgel, piano en clavecimbel en kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium en beiaard aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. In 1975 werd hij, als opvolger van Kees van Eersel, de vaste bespeler van het historische Bätz/Witte-orgel in de Oude of Pelgrimvaderskerk te Rotterdam Delfshaven. Een functie die hij met veel plezier vervulde tot het jaar 2000. Hij won het Albert Schweitzer Orgelconcours 1978 te Deventer, was laureaat op het Bachconcours te Brugge 1985 en werd in 1989 onderscheiden met een zilveren medaille door de Parijse Academie ‘Arts, Sciences, Lettres’ voor zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur. Sinds 1990 is hij stadsbeiaardier van Rotterdam en in 1996 kreeg hij zijn aanstelling als stadsorganist van Rotterdam. Hij is de vaste bespeler van het Standaart-concertorgel in de Burgerzaal van het Stadhuis en het vierklaviers Flentrop-orgel in Concertgebouw De Doelen. Hij is als artistiek adviseur van de Stichting Stadsmuziek verantwoordelijk voor de concertserie 'Muziek in de Burgerzaal' van het Rotterdamse stadhuis. In de afgelopen jaren maakte hij naam als solist in een eigen serie ‘Concerts Populaires’ op het grote Doelenorgel en het hoofdorgel in de Laurenskerk waarbij hij ruim tweehonderd orkestbewerkingen uitvoerde. CD-opnamen van deze concertprogramma’s verschenen op het label Classical Records. Als clavecinist, organist en harmoniumspeler treedt hij regelmatig op met musici van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, en het New Trombone Collective. Als docent orgel & clavecimbel is hij verbonden aan het Fontys Conservatorium te Tilburg.
Jan Blank werd in 1778 in Oosterblokker geboren. Van 1822-1833 was hij organist van de Grote Kerk in Vlaardingen. (Hij was de eerste organist die benoemd werd op het Van Peteghem-orgel alhier.) Jan Blank overleed in Vlaardingen op 7 september 1833.
Jan Blankers werd op 27 januari 1954 in Wijk en Aalburg geboren. In 1981 verhuisde hij naar Vlaardingen. Orgellessen kreeg hij van Ton de Vries in Middelburg en Geert Bierling in Rotterdam-Delfshaven.
In Vlaardingen was hij eerst organist in Kerkcentrum Holy en daarna was hij,
tot de sluiting van het kerkgebouw in september 2008, vaste organist van de Ichtuskerk. In 2009 werd hij benoemd tot organist van de Hervormde Dorpskerk te Schiedam - Kethel. Daarnaast is hij ook organist van de Rehobothkerk in Vlaardingen, de Pauluskerk in Rotterdam en de Evangelisch Lutherse Kerk in Rotterdam.
Zijn belangstelling gaat in het bijzonder uit naar het kerklied, de muziek uit de periode tot en met Bach en de muziek van de 20e eeuw. Tevens componeerde hij diverse muziekstukken voor orgel en koor.
Jan de Bloeme werd op 5 september 1949 in Vlaardingen geboren. Zijn eerste orgellessen kreeg hij bij dhr.Van der Heul, in die tijd organist van de Remonstrantse Kerk in Vlaardingen. Daarna studeerde hij in Vlaardingen achtereenvolgens bij Kees van Eersel, Gijs de Graaf en Guus Korpershoek. Hij vervolgde zijn studie verder bij Dirk Jansz. Zwart, Jan J. van den Berg, Jan van Gijn en André Verwoerd. Via Staatsexamens slaagde hij in 1994 voor alle theorievakken van het conservatorium. Vervolgens rondde hij in 2 jaar zijn studie af aan het Rotterdams Conservatorium bij de docenten Ben van Oosten (orgelspel), Bas de Vroome (methodiek) en Aart Bergwerff (orgelbouw). In het kader van deze studie schreef hij een scriptie over de geschiedenis van de orgelbouw in de Waalse Kerken in Nederland. (De scriptie verscheen in boekvorm.)
In de regio van Vlaardingen speelde hij als organist in veel kerken. Op 15-jarige leeftijd begon hij als organist in het Holyziekenhuis, daarna volgden diverse Gereformeerde kerken in Vlaardingen, waaronder de Emmaüskerk (maandelijkse diensten). Daarnaast was hij onder andere in 1975 oprichter en dirigent van het jongerenkoor ‘The Messengers’ in Vlaardingen. Sinds 1995 is hij als vaste organist verbonden aan de Waalse gemeente van Delft. Tevens heeft hij een lespraktijk orgel en piano en speelt hij op piano achtergrondmuziek tijdens recepties, diners en bedrijfspresentaties in het land (www.inet.nl/pianist/jandebloeme). In het dagelijkse leven is hij leraar in het basisonderwijs.
Jaap Boer (Landstraatkerk Vlaardingen omstreeks 1934 en Emmaüskerk Vlaardingen 1976)
Jaap Boer werd op 4 april 1914 in Vlaardingen geboren. Zijn eerste orgellessen kreeg hij waarschijnlijk van zijn vader. Daarna volgde hij orgellessen bij zijn neef Willem Oranje, in die tijd organist van de Groote Kerk in Maassluis.
In Vlaardingen was hij een aantal jaren organist van de Landstraatkerk, waarna in 1952 een benoeming volgde tot vaste organist van de toen nieuwgebouwde Emmaüskerk. Deze functie heeft hij vervuld tot 1958.
Daarnaast gaf hij orgel-, piano- en blokfluitles. Samen met zijn vader had hij jarenlang een muziekwinkel aan de Markt/Kerksteeg in Vlaardingen. Regelmatig begeleidde hij ook rouw- en trouwdiensten in o.a. de Kuiperstraatkerk, en op latere leeftijd, toen hij geen vaste organist meer was, in de Pniëlkerk in Vlaardingen. Jaap Boer overleed in Vlaardingen op 26 juli 1986.
Jan de Boer (Aan het voormalige en huidige orgel van de Eben Haëzerkerk in Vlaardingen)
Jan de Boer werd op 18 maart 1911 geboren in Bussum. Op jonge leeftijd was al hij gepassioneerd van het orgelspel. Van wie hij orgellessen kreeg, is niet bekend. In 1931 werd hij organist van de Christelijke Gereformeerde "Eben Haëzerkerk" in Vlaardingen. Ruim 60 jaar lang was hij vervolgens (hoofd-)organist van deze gemeente. Daarnaast heeft hij ook tientallen jaren de zang begeleid in de doordeweekse samenkomsten van het zogenaamd Hervormd Comité. Deze samenkomsten werden eerst jaren gehouden in het voormalige Rusthuis (thans Moskee) aan de Emmastraat, en later, tot nu, in de Remonstrantse Kerk. Tevens begeleidde hij jarenlang de weeksluitingen in zorgcentrum "Uitzicht". Jan de Boer overleed op 16 maart 1994.
Matthijs Boerdam werd op 6 mei 1889 in Vlaardingen geboren. Orgelles kreeg hij van Maarten Groeneveld in Vlaardingen. Later ging hij naar de Rotterdamse muziekschool, kreeg daar pianoles van Johan Sikemeijer en orgelles van Jan Hermanus Besselaar.
Van 1916 tot 1952 was hij organist van de Nieuwe Kerk in Vlaardingen.
Daarnaast was hij orgel- en pianoleraar, dirigent van diverse zangkoren en van het Vlaardingse symfonie-orkest ‘Beethoven’. Tevens componeerde hij enige marsen en koormuziek. Matthijs Boerdam overleed in Vlaardingen op 11 juni 1952.
Dick van Bommel werd op 24 november 1929 in Vlaardingen geboren. Orgellessen kreeg hij van Geert Bierling (Oude Kerk te Rotterdam-Delfshaven).
Als cantor-organist was hij jarenlang verbonden aan de Hervormde Immanuëlkerk in Vlaardingen. In 1974 werd de Immanuëlkerk verkocht, en vanaf die tijd hield deze gemeente haar diensten in het Groen van Prinstererlyceum. Rond 1993 werd deze gemeente samengevoegd met de Gereformeerde Emmaüskerk in Vlaardingen.
Daarnaast begeleidde hij ook diensten tijdens het avondgebed in de Heilige Geestkerk en bij de zangdiensten van ‘Kom, zing met ons’ in de Grote Kerk in Vlaardingen. Dick van Bommel overleed in Vlaardingen op 2 juni 1998.
Leen van Bree
(Grote Kerk Vlaardingen omstreeks 1943)
Leen van Bree werd op 21 september 1894 in Vlaardingen geboren. Orgellessen kreeg hij van Benjamin Diamant (Oude Kerk te Rotterdam-Delfshaven), Jan Hermanus Besselaar (Laurenskerk te Rotterdam) en Dirk Jansz. Zwart (Nieuwe te Kerk Delft).
In Vlaardingen was hij voor, tijdens en na de oorlogsjaren plaatsvervangend organist van de heren Bijl (Bethelkerk), Boerdam (Nieuwe Kerk) en De Graaf (Grote Kerk). Van 1953 tot 1967 was hij organist van de Nieuwe Kerk in Vlaardingen.
In het dagelijks leven was hij leraar Duits en muziekleraar, ondere andere aan de Christelijke Kweekschool in Rotterdam en Den Haag. Bovendien was hij directeur van de handelsavondschool ‘Kennis is Macht’ in Vlaardingen.
Daarnaast was hij initiatiefnemer van ‘Kom, zing met ons en doe als wij’, een zangdienst die iedere zaterdagmorgen, vanaf dat moment tot nu toe, wordt gehouden in de Grote Kerk te Vlaardingen.
Leen van Bree overleed op 23 mei 1968 (Hemelvaartsdag).
Nico Corver werd op 3 juni 1928 in Vlaardingen geboren. Op 12 jarige leeftijd leerde hij zichzelf orgel spelen op het trap-orgel (harmonium) bij de dames Ham in Vlaardingen. Al gauw daarna mocht hij spelen op het orgel van de Joannes de Doperkerk alhier. Van kapelaan Schmidt kreeg hij zijn eerste lessen Gregoriaans. Voornoemde kapelaan richtte het jongenskoor van de Joannes de Doperkerk op en hij werd hiervan de vaste begeleider. Na het vertrek van kapelaan Schmidt nam hij de leiding van het jongenskoor over. In de oorlog kreeg hij van de kerk het verzoek om de congregaties te begeleiden. (In die tijd waren deze congregaties voor jongens, meisjes en oudere dames.) Na de oorlog kreeg hij les op het conservatorium (piano) en van de heer Sicking, een leraar uit Haarlem, kreeg hij lessen Gregoriaans. Het orgel spelen heeft hij, zonder dat hij daar les in kreeg, zichzelf verder toegeëigend (geleerd).
In de jaren 50 diende hij in Vlaardingen, naast de parochie Joannes de Dooper, achtereenvolgens ook de parochie St. Willibrordus en de parochie Heilige Geest. Met Nol Vranken, in die tijd organist van de Joannes de Doperkerk in Vlaardingen, heeft hij veel samengewerkt. Hij nam diverse uitvaart- en huwelijksdiensten voor hem waar en samen speelde ze o.a. diverse pianostukken voor 2 piano’s.
Daarnaast kreeg hij directie les van Rocus van Iperen van de Marinierskapel en heeft hij in Vlaardingen drie operettes muzikaal begeleid (orkest + zangers).
De betrokkenheid met het Vlaardingse orgelgebeuren (en koren) eindigde in 1961 met zijn verhuizing naar Beverwijk. In de loop der jaren was hij organist en koorleider in Vlaardingen, Heiloo, Beverwijk, Krommenie en Wormerveer. Tot op hoge leeftijd bleef hij actief als organist en koorleider in de Bonifatiuskerk in Zaandam. Voor zijn langjarige intensieve inzet als organist en koorleider kreeg hij in 2007 een pauselijke onderscheiding.
Nico Corver overleed in Amsterdam op 23 mei 2017.
Piet van Driel werd op 9 november 1932 in Dordrecht geboren. In 1939 verhuisde het gezin naar Vlaardingen. Op jonge leeftijd leerde hij thuis op het harmonium orgelspelen van zijn vader. Daarna kreeg hij orgellessen van Wim Polderman, in die tijd organist van de (Nieuwe) Oosterkerk. Door voorrang van de maatschappelijke en gezinscarrière, en door intensief kerkenwerk, duurde het tot 1973 voor hij verder muziek ging studeren. Tot aan het overlijden van Jos Vranken studeerde hij bij hem jarenlang piano.
Vanwege een plotselinge vacature in de toenmalige Maranathakerk nam hij daar vanaf begin 1978 regelmatig de diensten waar en in 1979 werd hij vervolgens benoemd tot vaste organist. In 1985 werd de Gereformeerde Maranathakerk verkocht en kwam deze gemeente samen in de hervormde Ichthuskerk. Vanaf dat moment begeleidde hij de gereformeerde diensten in de Ichthuskerk. Enige tijd later werden deze gemeenten samengevoegd en verzorgde hij samen met Jan Blankers de begeleiding van de diensten. De kerkzang, zoals die zo prachtig past in de liturgie van de Ichthusgemeente, had zijn hart en om die reden was hij ook lid van de Ichthuscantorij. Piet van Driel overleed in Vlaardingen op 2 december 2007.
Abraham (Bram) van den Bergh werd op 24 augustus 1811 in Vlaardingen geboren. Op latere leeftijd voegde hij de naam Bruining, de achternaam van zijn moeder, aan zijn naam toe.
In 1834 werd hij benoemd tot organist van de Grote Kerk in Vlaardingen. Bijna vijftig jaar was hij het muzikaal middelpunt van deze stad en componeerde onder andere vele muziekstukken en schreef diverse muziekbundels. Bram Bruining van den Bergh overleed op 22 augustus 1883.
Ger van Eersel (Pniëlkerk Vlaardingen 1959 en Thomaskerk Oud-Beijerland 2002)
Ger van Eersel werd op 28 oktober 1935 in Rotterdam geboren. Van 1939 tot 1968 woonde hij in Vlaardingen. Als basisopleiding voor de muziek kreeg hij zes jaar les op de Vlaardingse Muziekschool. Orgellessen werden gevolgd bij Gijs de Graaf (Vlaardingen), Koos Bons (Maassluis), Kees van Eersel (Rotterdam-Delfshaven en Goes) en Anton Pauw (Haarlem). Het diploma Kerkmuziek (bevoegdheidsverklaring III) haalde hij o.a. bij Willem Vogel en Han Hoogewoud in Amsterdam.
In maart 1952 werd hij benoemd als tijdelijke hulporganist (naast Rutger van Mazijk) in de Landstraatkerk in Vlaardingen (in 1953 volgde een vaste aanstelling als hulporganist). In 1956 werd hij benoemd tot vaste organist van de Kuiperstraatkerk in Vlaardingen en was daar vervolgens organist tot de sluiting van het kerkgebouw. In december 1957 werd hij (met Jacques van Leeuwen) benoemd als organist van de toen nieuwgebouwde Pniëlkerk in Vlaardingen.
In 1968 verhuisde hij naar Oud-Beijerland en werd daar organist van de toenmalige oude Gereformeerde Kerk. (In 1971 van de nieuwgebouwde Thomaskerk en de laatste periode in de nieuwe Open Hof). In april 2002 kreeg hij een koninklijke onderscheiding in verband met zijn 50-jarig jubileum als organist. Vanaf dat moment was hij geen vaste organist meer in Oud-Beijerland maar speelde er tot 22 april 2018 nog wel regelmatig diensten.
Eind 2004 verhuisde hij naar Barendrecht. Vanaf begin 2005 is hij organist in een aantal PKN kerken en ook vaste begeleider van de cantorij aldaar.
Daarnaast was hij jarenlang lid van de liturgiecommissies in Vlaardingen en Oud-Beijerland, commissie 'Concerten rond het orgel in de Thomaskerk' in Oud-Beijerland, beroepingscommissies, etc. Diverse koren en solisten heeft hij begeleid op orgel en piano en tevens gaf hij diverse orgelconcerten.
Kees van Eersel (Grote Kerk Vlaardingen omstreeks 1975 en Emmaüskerk Vlaardingen 2007)
Kees van Eersel werd op 15 augustus 1944 in Vlaardingen geboren. Zijn eerste orgellessen kreeg hij vanaf het begin van de jaren 1950 van Gijs de Graaf (Vlaardingen). Van 1960-1971 studeerde hij (met enkele onderbrekingen) orgel aan het Rotterdams Conservatorium. Bij Piet van den Kerkhoff behaalde hij in 1965 de Onderwijsakte B, bij George Stam in 1967 het einddiploma solospel met aantekening voor improvisatie en in 1971 bij André Verwoerd de Prijs van Uitnemendheid. Tijdens deze periode studeerde hij tevens koordirectie bij George Stam met bijvakken zang, viool, compositie en later hoofdvak piano bij Bart Berman. Het eerste semester van 1969 studeerde hij aan de Schola Cantorum te Parijs bij Jean Langlais en behaalde aldaar de Prix de Virtuosité met de onderscheiding 'Maximum'. In 1975/1976 studeerde hij kerkmuziek aan het Utrechts Conservatorium en behaalde de Praktijkdiploma’s Kerkelijk Koorleider en Kerkelijk Orgelspel. Daarnaast studeerde hij beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort bij Leen ’t Hart en Peter Bakker. In 1977 behaalde hij het Praktijkdiploma Beiaardspel en in 1978 het Einddiploma Beiaardspel, beide met aantekening voor improvisatie.
Hij was achtereenvolgens organist van 1959-1961 in de Hendrik de Cockschool (Geref.) in Vlaardingen, van 1961-1965 van de Geref. Maranathakerk in Vlaardingen, van 1965-1967 van de Geref. Maranathakerk te Rotterdam-Overschie (hier was hij ook dirigent van het Geref. Kerkkoor), van 1967-1974 van de Oude Kerk te Rotterdam-Delfshaven (met een onderbreking in 1969 vanwege orgelstudie in Parijs) en van 1 december 1974 - 15 augustus 2009 van de Grote- of Maria Magdalenakerk te Goes. (Alle benoemingen als organist waren na een vergelijkend proefspel.)
Nadat hij in Goes begin 1975 de Maria Magdalena-cantorij opgericht had, werd hij benoemd als cantor-organist.
De cantorij functioneerde onder zijn leiding tot en met 12 juli 2009.
Van 1986–1996 was hij tevens dirigent van het Roosendaals Kamerkoor en vanaf begin 1988 tot 1 juli 2011 van het Zeeuws Vocaal Ensemble.
Vanaf 1 december 1976 - 15 augustus 2009 was hij stadsbeiaardier van Zierikzee (Stadhuistoren) en vanaf 1980 tot op dit moment van Veere (Stadhuistoren).
In de jaren ’80 en ’90 bekleedde hij bestuursfuncties binnen de K.N.O.V., zowel landelijk als provinciaal (in Rotterdam als secretaris, in Zeeland als voorzitter). Van de Commissie voor de Kerkmuziek van het Samenwerkingsorgaan voor de Eredienst was hij tien jaar lid, waarvan acht jaar als secretaris. Tevens was hij lid van de Landelijke Hervormde Orgelcommissie. Kees van Eersel is organisator van de kerkconcerten in de Grote Kerk van Goes.
.
Jos van Elderen (J.d.Dooperkerk Vlaardingen maart 1979 en Kathedraal Rotterdam mei 1995)
Jos van Elderen werd op 14 maart 1952 geboren. Hij studeerde orgel aan het Rotterdams Conservatorium bij André Verwoerd en behaalde daar in 1975 zijn diploma. Daarna studeerde hij, ook in Rotterdam, piano bij Elly Salomé, bij wie hij eerst zijn B-akte en daarna het diploma "Uitvoerend musicus" behaalde.
Van 1973 tot 1993 was hij organist/dirigent van de St. Joannes de Dooperkerk in Vlaardingen. Op 30 maart 1979 verzorgde hij o.a. het concert bij de heringebruikname van het Smits-orgel in voornoemd kerkgebouw. Van oktober 1993 tot 16 mei 1995 was hij organist van de Kathedraal H.H. Laurentius en Elisabeth te Rotterdam. Daarnaast volgde hij diverse koordirectiecursussen en was hij was piano- en orgeldocent aan de Streekmuziekschool te Zoetermeer, alwaar hij ook verschillende concerten gaf. Jos van Elderen overleed op 16 mei 1995.